Vi skaber et åbent, grønt byrum i to plan med udgangspunkt i den gamle foderstofbygning.

Olav de Linde
Et åndehul med en fantastisk udsigt

Taghaven

 


På taget af den gamle foderstofbygning skaber vi en grøn taghave med væksthuse, opholdspladser og planter.


Taghaven bliver tilgængelig for offentligheden, og her kan borgere få et pusterum fra hverdagen.


Folk kan mødes over en kop kaffe, til en koncert eller et loppemarked, og de mange virksomheder, der får deres daglige gang i Mindet, kan spise frokost og holde møde i taghaven eller tage et hvil efter en god arbejdsdag.


Fra taghaven er der direkte adgang til det åbne, indbydende bytorv, der bliver etableret til brug af og glæde for alle.


Intimt grønt byrum med liv

Bytorvet

 


Aarhus mangler intime torvepladser, hvor man kan mødes og være, og dem laver vi rundt om Mindet.


Her kommer til at være et miljø, hvor alle må opholde sig, og hvor du har let adgang til de virksomheder, der rykker ind i den eksisterende bygning.


Torvet bliver et naturligt omdrejningspunkt for Mindets brugere og dem, der bor og kommer på besøg i området, og byrummene omkring Mindet bliver ligeledes integreret i området.


 


Et naturligt samlingspunkt

De Lindehaven

 


Vores ambition med de Lindehaven er, at den bliver et naturligt samlingspunkt for Mindets lejere, gæster og byens borgere.


Den grønne have sørger for, at træer, planter og græs erstatter grus, parkeringspladser og beton, og vi er sikre på, at haven bliver et sted, hvor man slår sig ned, når man allerede er i området, enten for at handle ind eller spise i stueetagen, har et ærinde i den nye bygning eller bare er på tur i området.


Cafeer, butikker og et åbent byrum 


I gadeplan flytter cafeer og butikker ind og er dermed med til at skabe et omdrejningspunkt for dem, der arbejder, studerer, bor i og besøger området.


Byrummene omkring Mindet bliver ligeledes integreret i området. Her udvikler vi til offentlige formål, så du for eksempel kan glæde dig over grønne områder, sportsaktiviteter og kunstinstallationer.


I gadeplan giver butikker og miljø dig lyst til ophold og brug, og på 2. sal inviterer den frodige, grønne taghave med væksthuse Mindets brugere og resten af Aarhus til at indtage og nyde udsigtshaven.


Fra Riis Skov i nord til Marselisborg i syd

Den rekreative forbindelse

Den Rekreative Forbindelse er kommunens vision om en sti til cyklister og fodgængere, der skal forbinde Riis Skov i den nordlige del af Aarhus med Marselisborgskoven mod syd. I byrummet omkring Mindet skaber vi en betydelig del af Den Rekreative Forbindelse.


Det bliver oplagt for stiens cyklister og fodgængere at tage en pause ved Mindet, når man er på vej fra den ene ende af byen og mod den anden. Her kan du ordne ærinder, købe mad, kaffe og juice og nyde den grønne de Lindehave med udsigt mod både vand og by.


de Lindehaven i billeder