Et nyt vartegn og et levende byrum i to plan

Med Mindet bygger vi Danmarks højeste kontorhus på Sydhavnen i Aarhus, og vi integrerer den nye bygning med den oprindelige foderstofbygning fra 1926.


På den måde forener vi et nyt vartegn med den gamle bygning på stedet. Det er sådan, vi bedst kan lide at arbejde hos Ejendomsselskabet Olav de Linde.


Vi vil hellere bevare end at rive ned, og med Mindet betyder det, at vi sætter to bygninger sammen, en ny på en gammel. Vi ønsker at bevare så meget af den gamle foderstofbygning som muligt, så den kan stå som et vidnesbyrd om havnens historie og som en del af fremtidens Aarhus.


Vores vision er at skabe en bygning, der samler midtbyen, og hvor træer, planter og græs erstatter grus, parkeringspladser og beton.


En uovertruffen udsigt

Orienteret mod omverdenen

 


Fra Mindet kan du se mod verden, og du kan selv være synlig for verden.


De tre ”udkravninger” på tårnet orienterer sig mod hele horisonten og peger samtidig mod relevante referencer i nærområdet. Det nederste niveau er vendt mod havnebassinet og indgår i det karakteristiske miljø i området. Det mellemste niveau relaterer sig til Sydhavnskvarteret, Aarhus’ kommende udviklingsområde. Det øverste niveau peger mod Aarhus Ø – henover DOKK1 – og ud til Lighthouse, som sammen med Mindet vil være med til at være pejlemærker for Aarhus i de kommende år.


Som nabo til den ikoniske bygning, De Fem Søstre, er referencerne hertil også tænkt ind i projektet, og det runde parkeringshus er ligeledes en hilsen og hyldest til havnens siloer. Aarhus Havn er levende og helt særligt område af byen. Mindet bliver en moderne bygning, der samtidig erindrer historien og sender hilsener til de nuværende omgivelser.


Vi bygger Mindet op omkring den eksisterende bygning, hvor restauranter, caféer og butikker i fremtiden kommer til at have deres forretning, tæt på det samlingspunkt i to etager, vi anlægger på taget og for foden af den eksisterende bygning i form af en taghave og en åben byterrasse.


Et vartegn

Kvalitet, der kan mærkes

 


Mindet bliver Aarhus’ højeste kontorhus. De 144 meter kommer kommer til at rejse sig som en smuk og karismatisk bygning, hvor du både kan se mod alle verdenshjørner og blive set fra alle verdenshjørner.


Her er der højt til loftet, finurlige detaljer, spændende overflader, fælles faciliteter og fleksible og effektive kvadratmeter. Her er plads til fordybelse og rum til ambitioner. Her er kort sagt kvalitet og miljø, der kan ses og mærkes.


Højhuset bliver en smuk og karismatisk bygning, der kommer til at være kendt af alle i Aarhus. Det bliver et vartegn, der cementerer byens position som erhvervs- og arkitekturby, både nationalt og internationalt.


ET NYT LEVENDE BYRUM

Området omkring mindet bliver i fremtiden et naturligt samlingspunkt for byens borgere. I højhuset bliver der skabt 2.000 nye kontorarbejdspladser, i den eksisterende bygning bliver der plads til både taghave, terrasse og udeliv såvel som butikker, caféer og andre virksomheder.


Butikkerne og miljøet i gadeplan giver dig lyst til at mødes og den grønne og frodige taghave på 2. sal bliver fyldt med drivhuse, blomster og grøntsager. Her er alle velkomne til at slappe af og nyde udsigten.


Hvor Aarhus opstod

I På oldnordisk betyder ”Mindet ” munding. Dengang, Aarhus hed Aros og var befolket af vikinger og handelsfolk, var Mindet byens indgang.


I vikingetiden blev bådene trukket op på Mindets sandbanker, som udgjorde bredden ved åens udløb og op gennem tiderne har havnen altid været et vigtigt omdrejningspunkt og hjertet i Aarhus


Ekstra indhold

Her er plads til fordybelse og rum til ambitioner, og her finder du kvalitet og miljø, der kan ses og mærkes.