Støbning af kæmpe bundplade gennemført med succes

 

 

 

16 timers maratonstøbning, 35 betonbiler i pendulfart og samlet cirka 250 lastvognlæs beton. 👷‍♀️💪👷‍♂️. De imponerende mængder illustrerer meget fint opgaven, vi var på mandag, da vi skulle støbe den 1.200 kvadratmeter store bundplade under Mindet – det nye højhus på Aarhus Havn, som vi opfører for Ejendomsselskabet Olav de Linde.


 


Men faktisk er der tale om en letvægter. Vi har nemlig anvendt mindre beton, end man normalt ville gøre på en konstruktion af samme størrelse. Nøglen er såkaldt spændarmering. 🗝💡. Wirer af højstyrkestål løber gennem bundpladen og bliver efterfølgende spændt op med donkrafter, når betonen er hærdet. På den måde kan vi reducere den påkrævede tykkelse. Metoden er ikke ret udbredt i Danmark, men hos Aarsleff har vi gode erfaringer med fremgangsmåden, forklarer projektdirektør i Aarsleff Esben Jørgensen og roser kollegerne for et flot stykke arbejde. 🌹👍.


 


På Mindet blev processen nemlig afviklet helt som planlagt. De cirka 2.200 kubikmeter beton ligger nu, hvor de skal, og er i gang med at hærde til den krævede styrke – så byggeriet af de i alt 39 kontoretager kan tage fart. Men først lader vi lige ingeniør Jesper Scharff Jensen forklare, hvorfor en støbning af den kaliber er en udfordring af de større. ”Er du først gået i gang, er der kun én vej – det er at fortsætte, til du er færdig. Også selv om det regner eller sner. Ellers kommer der støbeskel, og så udfordres styrken af hele konstruktionen,” siger han.


 


Kontortårnet er kun en del af det samlede store komplekse projekt, som Ejendomsselskabet Olav de Linde har givet navnet Mindet. Mindet opføres på Mindet 6 på Aarhus Havn. 🌆🚢⚓. Udover højhuset, transformerer ejendomsselskabet det gamle kornlager til liberalt erhverv med caféer, restauranter, småbutikker, kontorer mv. med tilhørende åbent byrum i to plan samt et større parkeringshus. Det store projekt står klar til kommende erhvervslejere og Mindets brugere medio 2027.


 


Denne nyhed er udgivet på Per Aarsleff A/S LinkedIn-profil. Læs det originale indlæg her.


Seneste nyt
fra mindet

Se flere nyheder

Støbning af kæmpe bundplade gennemført med succes

     

Læs mere

To visionære tagterrasser inviterer offentligheden indenfor

Læs mere

Gamle kyststen får nyt liv på Aarhus Havn

Læs mere